perjantai 30. joulukuuta 2011

Malagan jouluvalot 2011

Jouluaattona kävimme myös katsastamassa perinteisesti Malagan ihanaiset jouluvalot, en ymmärrä miten joku väittää, ettei Espanjassa voi saada aikaan joulutunnelmaa, mulla ainakin se on juuri päinvastoin vahvempi täällä. Katolilaisen uskonnon tietty "rento meininki" verraten kristinuskoon (kuten hyvä musa ja terassi kirkon pihalla), mutta tuttu uskominen yläkertaan tekee ehkä sen suurimman eron.





Alameda- kadun isoimmat valot.



Calle Larioksen valot on mulle aina sykähdyttävin kohokohta, nyt tuli työkaveri väristä mieleen, itseasiassa näköjään koko Malaga oli sopinut yhteistuumin joulun väriksi liilan, koska teema toistui usein ja esim. näyteikkunat oli pääasiassa somistettu liilan sävyin, aika mahtavaa toimintaa!!












Mahtavia joulupuita oli ympäri kaupungin.







Perinteinen "pakko nähdä ja kokea"- on Malagan kaupungintalon Belen, eli jouluseimi, joita on jokaisessa Espanjalaisessa kodissa samaan tapaan kuin Suomessa joulukuusia. Toiset rakentavat niistä autotallin kokoisia vierailukohteita, toiset tyytyvät pöytämalliin, yhtä kaikki, idea on pienet yksityiskohdat, joita on kiva pongailla. Kaupungintalon seimi ei ollut parhaasta päästä, tähän mennessä paras löytyy ehdottomasti Fuengirolasta, Calle Santa Gemalta, jossa on juuri tälläinen autotalliseimi. Ja sieltä seimestähän on aina suurinta huvia yrittää löytää kakkaava, kyyköttävä joulupukki, jonka tekijä kätkee kaiken hartauden keskelle... ;)



Belenin suunnittelu ja rakennus aloitetaan heti vuoden vaihtuessa, kovaa hommaa, käy melkeen työstä.



Yleensä Beleneissä on paljon valoja, liikkuvia osia ja vesiaiheita, mutta tässä oltiin vain leikitty valoilla.








Zara ei petä tyylikkyydellään näyteikkunoissa.

Joulun ruokakokeiluja

Voihan ketutuksen kivistys...otin joulun alla vaikka mitä kuvia ja kabuuush, kaikki taas hävinnyt kuin tuhka tuuleen kameran muistikortilta, sama homma toistui esim. Amerikan matkalla ja muutaman kerran myöhemmin...aina vaan muutama kuva lähtee, ei tyhjene koko kortti. Noh, nyt meni vaihtoon kortti, jos homma toimii, on syy ehkä kamerassa ja sit pitää hommata kaiketi uusi, plääh.

Mitä jäi käteen? Muutama huono kuva meidän kahden vaatimattomasta, löysästä, ei ollenkaan suomi-henkisestä joulusta. Mut kivaa oli, tosin ehkä vähän vetämätön olo vapaiden jälkeen. =)



Tässä meidän vaatimaton joulupöytä, ei enää aneemisempi voisi olla ja mankka pauhas Zara Homelle tehtyjä joululauluja, mutta kyllä maittoi. Ruuan teossa vaan kesti kaaaauan, ekaa kertaa eläissäni kerkesi alku- ja pääruuan välissä tulla oikeasti nälkä! ;)



Mutta lopputulos kannatti! Kuvassa alkuruoka, friteerattuja munakoisoviipaleita, taikinaa tuli kyllä hitusen reilusti, mut hyviä olivat ja varsinkin tuo ihana Espanjalainen hunaja niiden päällä, nam!!



Sitten oli vuorossa pääruoka, eli boqueronit, vähän kuin friteeratut muikut. Kalan kans en oo kauheesti touhunnut, joten kalan tuoreus ei ollut huipussaan ja fisut veteliä. Eipä onnistunut pään kiskaisu pois, joten joutui fileroimaan koko kalan. Askartelua kerrakseen, sen verran pikkuisia olivat..



Lopputulos oli namia namskis! Aterian jälkeen illansuussa lähdettiin katselemaan Malagan jouluvaloja, niistä kuvia seuraavassa postauksessa.

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Jouluisia juttuja


Enkelit on laskeutuneet kotiimme, molemmat jäi roikkumaan ikkunoihin...







Tässä yksi maailman ihanimmista joulusomistuksista minun mielestäni, tämä kaunis kosmetiikkamyymälä löytyi Cordoban vanhasta kaupungista.


Ja sinne jäi myös tämä herkeullinen suklaamyymälä, olin suunnitellut, että tulen tähän kauppaan joululahjaostoksille, olisin mm. ostanut näitä makeita suklaalaatikoita ja kauniin näköistä jäänsinistä sokerikidettä..mutta mutta mutta, se kauppa olikin sitten kiinni, kyllä alahuuli taas väpätti... =)


Tästä on meidän kodin joulu tehty, hyvästä Jamonista!


Neilikat...hmmm...se tuoksu...mistähän keksisin jonkun valkean pehmeän johon niitä kiinnittää, nämä hedelmät minun makuun liian värikkäitä.

perjantai 23. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän illallinen kavereiden kanssa

Huh...johan on aikaa kun on viimeks kerenny bloggailemaan, onhan tuosta itsenäisyyspäivästä jo aikaa, mutta laitetaan nyt kuitenkin siitä vielä kuvia. Oli ollut ennen sitä iltaa niin kovasti "bileitä", että puhti loppui näihin iltamiin, ja koristelun taso sen myötä. Harmi. Joten kiireessä päädyin vain toistamaan pikkujoulu-teemaa eri värein. Onneksi työpaikkani naapurissa on kauppa josta saa noita Marimekon lautasliinoja, sillä saatiin vähän sinivalkoisempaa tunnelmaa...

Seurassa oli myös pieni lapsi, sen takia jäi pöydästä isommat kynttilähärpäkkeet.

Se, että minä kuvailen omaa kotiani on äärimmäisen noloa, joten kun uudet kaverimme saapuivat, en enää kehannut kuvailla. Joten menuusta ei ole kuvia, teimme uudella reseptillä paprika-omena-aurajuusto-sosekeittoa alkupaloiksi ryyditettyinä valkosipuli krutongeilla ja pääruuaksi perinteisesti kermaperunoita kera pannulla paistetun pangan. Jutustelua riitti ja viini virtasi, siinä sivussa meni Linnan Juhlatkin autuaasti ohi... =)





Tämän iltainen kynttiläkoriste oli tehty metalliseen kakkuvuokaan, johon laitoin kynttilän ympärille puisia koristeita.

Huomenna viimeinen työpäivä ennen joulun ajan kolmen päivän vapaita, jospa saisin silloin vihdoin ja viimein joulutilkkupeitonkin valmiiksi?

torstai 8. joulukuuta 2011

Joululehti

Joulun alla on aina ihana ostella perus sisustuslehtien joulunumeroita, minulla on niin suunnaton ikävä Suomen sisustuslehtiä, joista minun työpaikalle tulee ostettavaksi vain Koti ja Keittiö-lehti, olen aina Suomessa sitä kyllä tilannut, mutta se ei ole ollut mikään lemppari..Talo ja Koti ja ruotsin kielinen versio Hem & Hus. Täällä Espanjassa ihan ehdoton lemppari on El Mueble ja englannin kielinen Country Living. Olen tilannut Suomeen siskoni osoitteeseen minulle uuden Maalaisunelma ja Toivekoti ja Puutarha-lehdet, ihanaa kun joulun jälkeen saan niitä muutamat numerot luettavaksi, kuten myös ne varmasti iki-ihanaiset juolunumerot..noh, vinkkejä ensi jouluun sitten... =) Jos jollekkin tulee Suomeen Kotivinkkiä (ja siitä erityisesti se joulunumero+jouluruokanumero) tai muita sisustuslehtiä ja haluaa tuoda niitä tänne, voin niitä OSTAA!! =) Odotan jo innolla tammikuista Amerikan matkaa, jolloin saa kantaa kotiin tuliaisina repputolkulla makeita sisustuslehtiä.


Kuva: Country Living

Kuva: Country Living

Kuva: Country Living

Kuva: Country Living


maanantai 5. joulukuuta 2011

Pikkujoulu perheen kesken

Koska vanhempani lähtevät jouluksi Suomeen, ajattelimme mieheni kanssa järjestää lauantaina mukavan, rauhallisen pikkujouluillan, herkutellen tietysti.



Alkudrinkiksi tein itse karpaloglögiä, jotka tarjoilin uusista Zara Homen laseista.

Karpaloglögi 4:lle

6 dl karpalomehua
2 dl omenamehua
4 rkl ruokokidesokeria
4 tähtianista
1 kanelitanko
4 rkl karpalolikööriä

Kaikki muut paitsi likööri sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan. Annetaan maustua 10min. Kuumennetaan höyryäväksi ja kaadetaan laseihin, joiden pohjalla on likööri. Nautitaan heti. En jaksanut mitata likööriä ja vain humpsautin sitä Espanjalaiseen tyyliin... =)




Alkudrinkin kaveriksi tarjoilin paikallisesta Mercadona ruokakaupasta ostamia valmiita confiletas-kuppeja, jotka olin täyttänyt ananas/pähkinä tuorejuustolla ja laittanut saksanpähkinän koristeeksi.




Lemppari kannumaljakko sai jouluisempia kukkia tai oikeastaan oksia, en tiedä minkä puun.




Mieheni sai työnantajaltaan joulutervehdykseksi viinipullolle joulupuvun!




Teema kun oli pikkujoulut, piti sitä joulunväriä tulla meillekkin vaikka valkoista rakastankin. Aterimet koristelin kanelitangoilla ja tablettien virkaa toimitti Marimekon Lumimarja -sarjan ruokalautasliina avattuna.




Minijoulutähtiä löytyi 1,50€ kappale, tein niistä valkoiseen koriin asetelman.







Kynttilä sai kaverikseen punahileisiä käpyjä ja hopeisen linnun.




Varsinaisiksi alkupaloiksi oli tarjolla vain parasta Pata Negro- kinkkua kiedottuna hunajamelonin ympärille.



Ja pääruuaksi paella mixta. Meillä siis vähän Espanjalaisempi joulumenyy, varsinaisena joulunakaan ei ole luvassa kinkkua eikä laatikoita.







Jälkkäriksi tarjoilin kardemumma-kahvia ja pipareita joita olin kuvioinut päivemmällä, tuon kuviottoman piparin päälle tuli vielä marcarpone-juustoa ja nimikko-pipari päälle... =)

Voisitko Sinä kuvitella Joulua ilman kinkkua ja laatikoita?



perjantai 2. joulukuuta 2011

Peilin jouluasu

Löysin taas askartelukätköistäni jo unohduksiin jääneitä lumihiutalekoristeita, johonkin ne piti lykätä, joten eteisen peili sai jouluasunsa.. =)



Peili ei ole valitettavasti makuuni, se on vuokraisännän, eikä ihan kaikkea mahdu vaatekaappiin työntämään (täällähän ei ole samalla tavalla häkkivarastoja kuten suomessa), joten se sai vähän kylkeensä vaaleita joulukoristuksia!







Tuikut ja puinen rasia ostettu aikoja sitten Zara Homesta. Saman yrityksen tikattu tabletti toimii hyvin myös pöytäliinana.




Zara Homen lasikippo sai sisäänsä pipareita ja Fuengirolassa sijaitsevasta Mariart- sisustusmyymälästä ostin joulun värisiä Lumimarja- servettejä.