torstai 31. heinäkuuta 2014

Santander vol.1

Cantabrian rannikolla pysytellään edelleen ja vuorossa viimeinen etappi josta lento kotiin Malagaan. Tänään käydään siis Santanderissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Huomenna matka loppuu, näytän enää vain Santanderin majapaikkamme tarkemmin. Sitten lupaan, että palataan sisustamisen pariin taas toviksi =)
 
Edelliset reissupostaukset:
 
 
 
 
 
5. Bilbao
 
 

tiistai 29. heinäkuuta 2014

San Sebastían

Kun reissun päällä varailtiin seuraavien kohdekaupunkien hotelleja, huomattiin, että San Sebastianíssa varausaste oli noin 90%, joten jäljellä oli enää öky kalliita jotka eivät millään sopineet budjettimatkaajille. Bilbaosta on tuonne vain noin tunnin ajomatka, joten päätettiin tehdä päiväreissu, joka lopulta riitti mainiosti kun ilmakin pääsi yltymään aika hurjaksi.
 
San Sebastían sijaitsee lähellä Ranskan rajaa (käytiin noin kilometrin päässä), ja sen sanotaan olevan Espanjan Baskimaan kulinaaripääkaupunki (noin 20 tähdellä palkittua Michelin-ravintolaa). Espanjalaiset itse usein ylistävät tätä vihreän vehreää kaupunkia maan parhaaksi. Ranskan läheisyyden huomaa selvästi niin ihmisten eleissä, tavoissa, ulkonäössä kuin kielessäkin. Lisäksi hiukan päänraaputusta aiheutti heidän oma baskin kieli (kyllä espanjaakin puhutaan) eli euskara. Jos tiekyltissä lukee Donostia 20km, niin vähän aikaa meni ennen kuin hokasi sen tarkoittavan San Sebastiania.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Oltiin kävelty rantakatua noin puolen tunnin ajan kun taivas sitten repesi. Loppupäivä satoikin kuin E:n ahterista ja kamera pysytteli laukussa. Jossain välissä kaivoin kännykän esille, mutta laihaksi jäi kuvasaalis täältä.
 
Ei annettu ilman kuitenkaan häiritä ja ostettiin kerttis sadetakit ja paineltiin menemään pitkin tyhjiä katuja. Maisteltiin pintxoja ja kiivettiin Urgull-vuorelle katsomaan Kristus-patsasta ja väristiin kylmästä.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huomenna sitten viimeiseen lomakohteeseen Santanderiin!
 
Tässä vielä edelliset reissupostaukset:
 
 
 
 
 
5. Bilbao
 
 

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Bilbao

Baskimaalla sijaitseva Bilbao valittiin katselmuskohteeksi kolmen päivän ajaksi. Tosin meidän budjetti-hotelli sijaitsi noin 20km päässä keskustasta, Arrigorriagassa, jonka lausuminen saa vieläkin hymyn huulille. Junalla käytiin sitten keskustassa ja vältettiin ikuiset parkkiongelmat.
 
 
 
 
Guggenheimin museota lukuunottamatta emme nähneet kaupungissa mitään ihmeellisen erikoista, johtuen ehkä siksi, että asumme itse samassa maassa ja kohtuu samantyylisen ison kaupungin lähellä. Siinä vaiheessa kun on kiertänyt monia kymmeniä Euroopan isoja kaupunkeja, ne alkaa näyttämään kaikki samalta; keskellä kirkko ja sen ympärillä vanha kaupunki ja sitten ostoskadut, lähiö, kauempana ostoskeskukset. Harvemmin näkyy enää mitään niin ihmeellistä, että se aiheuttaisi WOW-efektin ja se harmittaa. Nykyisin ne kivat fiilarit reissunpäällä tulevat ihan vaan siitä yhteisestä hengaamisesta. Onneksi tuona viikonloppuna Bilbaossa sattui olemaan jonkin sortin katutaide-tapahtuma ja sen parissa riitti ihmeteltävää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laventeleita, joita oli ripoteltu ympäri kaupunkia olisi tehnyt mieli nyhtää reppuun nippu tolkulla..
 
 
 
 
Siinä se kuuluisa 1997 avattu Guggenheim Bilbao. Niin kultturellejä emme ole, että sisälle olisimme tahtoneet.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minä kun kiinnitän huomioni aina nuihin leipomuksiin, niin oli Panaderian ovella pakko ottaa muutama räpsy muistiin seuraavia leipomuksia silmällä pitäen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huomenna mennään käymään päiväseltään San Sebastianissa, jos et ole lukenut vielä edellisiä matkapostauksia, ne löytävät täältä;