keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Makuuhuone tunnelmia

Nyt sitten kävi niin, että meidän tietokone hajosi kaiketi täydellisesti ja vähän tässä nyt mietinnän alla ostetaanko uusi täältä Espanjasta vai tilataanko Suomesta jotta saataisiin suomalainen näppis Ä ja Ö-kirjaimineen...Siihen asti blogissa tulee olemaan todella hiljaista koska katsahdin muistitikkua ja ainoat kuvat jotka sain jemmattua olivat tulevat pari postausta, tosin ehkä siihen mennessä on sitten tämä koneongelmakin ratkennut, tiedä häntä..

Mutta kurkataan nyt kuitenkin makuuhuoneeseen, yöpöytänurkkaukseen jossa vanhoista ovista tekemäni lampputelineet IKEAn lampuille, tuunaamani yöpöydät ja vanhaa pikku sälää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Penkki

Eipäs arvotakkaan vielä kun kuvat palkinnoista olikin niin huonoja, että täytyy kuvata uudemman kerran.
Joten kurkataan partsille jonne ilmestyi löytönä omilta roskiksilta tuollainen puutarhapenkki. Istuinkansi nousee ja alla säilytystilaa. Harmi kun en tajunnut ottaa "ennen-kuvaa", oli se vaan niin järkyttävässä kunnossa kun se illan kähmyssä roskiksilta miehen kanssa kotiin kannettiin (kenenkähän naapurin tämä muuten on? ;) )
Tosiaan, pesin ja hioin pintaa vähäsen, en niinkään tulevan maalin (Annie Sloan kalkkimaali) takia vaan pinta oli niin huonossa kunnossa, ollut varmaan pihalla sateessa edellisellä omistajalla.

Sitten vaan maalia sutiloiden päälle ja tässä lopputulos. Tämähän ei ole mitenkään ihmeellinen malliltaan mutta just tuon kokoiselle penkille oli tarvetta parvekkeella kun sen vanhan rautasängyn jouduin tilanpuutteen vuoksi myymään eteenpäin.

Olkoon nyt tovi tuolla ja kun kyllästyy niin voi taas laittaa kiertoon, eipähän ollut kallis väliaikaratkaisu!
 
 
 
Rouheat säkkikangastyynyt Strömshaga Sweden, pitsikoristeinen Primark.
 
 
 
 
 
 
 
Tästä alemmasta kuvasta muuten näkee vähän huonejärjestystä, eli parvekkeelta kahdet isot ovet/ikkunat sisälle, vasemman puoleiset johtavat olohuoneeseen ja oikealla kuvassa makuuhuoneeseen.
 
 
 
 
Mitä ihaninta viikonloppua toivottelen teille kaikille lukijoille, meillä vain rentoilua tiedossa, eilen illalla käytiin Mijasin kylässä Festival de la Luna Mora- tapahtumassa, jossa pimeän tullen sytyteltiin vähintään 10 000 kynttilää jotka hämyisesti valaisivat kylän raittia, aika romanttista!
 
 

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Sininen hortensia

Mä kyllä niin rakastan noita hortensioita, vieläkin kun kasvi on jo lakastunut niin elämä jatkuu kuivatettuna maljakoissa. Rakkaus syttyi loistoonsa viimeistään viime kesäisellä lomareissulla Pohjois-Espanjassa jossa hortensiat ovat paikallisia "rentun ruusuja" eli tienvarsikukkia ja niitä on valtavasti joka paikassa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Facebookin puolella on jo ihan järjettömästi tykkääjiä, kiitos teille kaikille!
Seuraavalla kerralla voitaiskin arpoa jotain kivaa!
 

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ruokapöytä

Viime postauksessa näytin tuunaamani tuolit ja nyt sitten luvassa se pöytä. Perus vaalean puun sävystä lähdettiin ja päälle sudittiin Annie Sloanin kalkkimaalia sävy Pure White. Edelleenkin täysin ilman mitään pohjatöitä.
 
 
 
Noh, sitten kävi niin, että sain vision, halusin pöydän kannesta värillisen, tai ainakin jonkun muun kuin valkean...sutaisimpa kanteen sitten vaalean sinistä Luis Blue sävyä, ajattelin sen olevan ihanan raikas ja sointuvan GreenGate-maailmaan ihanasti.
Lopputulos oli sitten jotain muuta, nimittäin aivan "lastenhuonekamaa" ja jopa niin söpö että oikein ällötti. Miehelle en uskaltanut tätä versiota edes näyttää ja vaan jatkoin sutimista yön kähmyssä... 
 
 
 
 
 
 
Sekoitin Pure Whitestä ja French Greystä oman harmaan sävyn ja lopputulos näkyy alla. Laitoin vielä kirkkaan vahan kannen pintaan jotta maali kestäisi kolhuja, tahroja ja muuta kulumista.
Nyt tykkään, jopa mieskin.. ;)
 
 
 
 
Kuluttelin kevyesti pöydän jalkojen lisäksi kannen reunoja jolloin maalikerrokset tulevat kivasti esiin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Tuolituunausta

Tuli sitten ostettua eräältä vanhemmalta englantilaiselta rouvalta kirpputorilta ruokailuryhmä. Tuollainen haalean koivupuun värinen. No jotain piti tietty tehdä. Ei mitään ihmeellistä, mutta maalia, kulutusta ja pikku yksityiskohdaksi vetimet selkänojaan ja taas ryhmä passaa meille. Katsotaan sitä pöytää sitten enempi ensi viikolla.
Maaleina kuten nykyisin aina, Annie Sloan Chalk Paintit, tuoleissa väri Pure White ja Graphite.

Eli tästä lähettiin:
 
 
 
Ensin käsittelin tuolin "kulmakohdat" mustalla kalkkimaalilla, jotta kuluttaessani valkeaa pintaa alta paljastuisi mustaa eikä koivun väriä. Tuolin pintaa ei tarvitse hioa tai yleensäkkään tehdä mitään pohjatöitä, sen kun ryhtyy sutimaan maalia.
 
 
 
 
 Maalasin valkealla kaksi kerrosta, kuluttelin sieltä täältä ja lopuksi laitoin värittömän vahan päälle. Normisti en jaksa vahaillakkaan mitään, mutta tuolit (varsinkin istuinosa) joutuvat sen verran suuremmalle kulutukselle että arvelin sen olevan näin kestävämpi.
 
Ja tässä sitten valmiit versiot!
 
 
 
 
Selkänojaan ostin rautakaupasta 0,50€/kpl vetimet (metallinväriset) jotka suhumaalasin matta mustiksi.
 
 
 
 

torstai 2. heinäkuuta 2015

Pikkuriikkinen pöytä

Tämä pikkupöytähän ei ole millään tavalla uusi mutta ollut meillä useammin enemmän parvekepöytänä ja taisihan se ennen muuttoa nykyiseen asuntoon lepäillä vuoden verran varastossa kirppisuhan allakin, kunnes sittenkin löysi tiensä tässä kodissa meidän olohuoneen pöydäksi. Joutui siihen vahingossa kun ei muutakaan ollut edellisen jäädessä vanhaan asuntoon vuokralaisille mutta onkin osoittautunut loistavaksi. Onhan se aika pikkuruinen kun yleensä siinä lepäilee läppäri josta tv:tä yms. katsellaan, mutta sopu sijaa antaa.

Parasta siinä on ehken sen väri, hassu haalistunut ei oikein minkään värinen, jolle en ole tehnyt mitään kirppikseltä löydön jälkeen. Vähän vinkurat jalatkin siinä on, mutta todella tukevat kuitenkin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älkää ihmetelkö tuota peittomyttyä sohvalla, se on kisun nukkumispaikka mutta kun otin kuvaa, kisu oli ehtinyt juuri livahtaa alta pois ja huomasin vasta kuvia lataillessa ettei kuvassa ole koko kattia.. =D